Celzout 03 Ferrum Phosphoricum

Verpakt per 400 tabletten.

Ferrum Phosphoricum is een ijzerbinding dat het immuunsysteem versterkt en ontstekingen afremt, ook bij verkoudheid en griep. Het is een zuurstofdrager dat een 'eerste hulp supplement' is, ook bij pijn.

Het is het enige gewone metaalzout onder de twaalf celzouten en is van cruciaal belang voor zijn functie om alle andere celzouten effectiever te maken. Het is nodig voor de aanmaak van gezonde rode bloedcellen.

Energetisch is dit het mineraal bij uitstek om je zelfvertrouwen te bekrachtigen. Het geeft je daadkracht om te ondernemen. Het activeert het de hersenen. Het is een essentiële bouwstof bij traumaheling.

Mentaal ondersteunt het mensen in shock, met een burn-out en bij hooggevoeligheid. Verder werkt het ook positief op de concentratie en het uithoudingsvermogen.

Fysiek ondersteunt het bij alle soorten wonden (ook brandwonden), ontstekingen, bloedingen, verstuikingen, kneuzingen, bloedarmoede (waaronder ijzertekort en zuurstofgebrek), bloedvaten (zoals aambeien, overmatige menstruatie), lymfesysteem, haargroeistoornissen, huid en nagels (ontsteking, littekenweefsel, eczeem), ogen (zoals roodheid en netvliesontsteking, trillende ogen), oren (zoals ontsteking en doofheid), zonneslag, ontstekingspijn in het algemeen, longontsteking, borstvliesontsteking, bronchitis, kriebelhoest, hardnekkige droge hoest, bloed ophoesten, slijmvliesontsteking, tandvlees en tandpijn, maag (zoals ontsteking, zuuroprispingen), galblaas, alvleesklier, darmen, jicht, rachitis, reuma, oedeem (vochtophoping in de cellen), problemen m.b.t. urine, de daarbij horende organen en urinewegen, geslachtsorganen, congestieve hoofdpijn. Bij koorts tot 38,8°C (vanaf 38,8°C de Kalium phosphoricum) en hitte.

Het is de minerale verbinding van ijzer en fosfor. Zowel ijzer als fosfor bevinden zich onafhankelijk van elkaar in het lichaam; fosfor draagt bij tot de gezondheid van botten en spieren, en ijzer ondersteunt de uitwisseling van zuurstof in het bloed. Het wordt gevonden in alle cellen van het lichaam, maar voornamelijk in het hemoglobine van rode bloedcellen en in de spiercellen van de bloed- en lymfevaten en in haarcellen. Het stelt het bloed en de lymfe in staat om afval en gifstoffen weg te voeren van aangetast weefsel. Uitwendige bloedingen kunnen vaak worden gestopt door het poedervormige zout op de wond te strooien. Fer. Phos. wordt meestal gebruikt in de beginfase van alle acute ziekten.

Orgaantijd: 17:00 - 19:00 - nieren.

13,00 €