Zeoliet

Het natuurlijke mineraal Zeolith (Zeoliet) is een vulkanisch gesteente met een hoog siliciumgehalte. Zeolith is een meester in ontgifting. Het werkt als een spons en Zeolith bindt de gifstoffen aan zichzelf. Dit kunnen zowel zuren, zware metalen, gassen, bacteriële gifstoffen als schimmeltoxines zijn.

Zeoliet, of specifieker gezegd het natuurlijke zeoliet clinoptiloliet, heeft volgens wetenschappelijk onderzoek een positieve werking op het immuunsysteem. De productie van lymfocyten of witte bloedcellen wordt gestimuleerd. Deze cellen spelen een cruciale rol in ons afweersysteem. 

Zeolith kan ook uitwendig worden gebruikt. Als u het poeder over brandwonden, etterende of open wonden zoals snijwonden, schaafwonden strooit, trekt het alle gifstoffen en bacteriën uit het gebied en creëert het een basische omgeving die vijandig is voor ziektekiemen en zorgt het snel voor een dikke korst.

Bij huidproblemen, huidallergieën en cosmetische toepassingen, bijvoorbeeld in de vorm van een masker, wordt pure Zeolith Klinoptilolith gemengd met water en op de huid aangebracht. Het beste kan dan ook de Zeolith inwendig worden gebruikt als aanvulling.

Zeolith is ook 1x per week of 1 x per 2 weken te gebruiken als een natuurlijke tandpasta De fijne korrel zorgt voor een peeling-effect dat tandsteen en tandplak verwijdert. Tegelijkertijd wordt de orale omgeving gedesinfecteerd en geoptimaliseerd door cariës, bacteriën en gifstoffen te absorberen. Gebruik hiervoor een beetje water met een halve theelepel poeder in je mond en poets (niet scrubben) met een zachte tandenborstel aan de binnen- en buitenkant voorzichtig vanaf de tandhals langs de tandkroon.

Wanneer u echter te vaak met Zeolith poetst, bestaat het risico dat het tandglazuur wordt aangetast. Een mondwater van water met fijngemalen Zeolith Klinoptilolith is wel geschikt om elke dag te gebruiken.

(Zeoliet is geen celzout, het is zijn eigen mineraal en het is erg sterk en mag niet aan kinderen worden gegeven zonder overleg met een arts of celzouttherapeut.)

20,00 €