Bergkristal

Bergkristal is een kleurloze kwartssoort.

Werking

Spiritueel

Bergkristal heeft een krachtig genezende en reinigende werking. Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing, energetische therapie en spiritueel werk. Regelmatig mediteren met bergkristal helpt je je intuïtie en je innerlijk oog te ontwikkelen. De steen zuivert het lichaam en de chakra's en brengt de chakra's in balans. Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden, zoals bijvoorbeeld straling van mobiele telefoons en computers, negatieve energie van mensen om je heen, milieuvervuiling en wateraders.

Bergkristal maakt liefdevol, harmonieus en puur. Dit gebeurt omdat door het dragen van bergkristal (sieraden) het hartchakra geopend wordt, Met name de kleurrijke regenboogkristallen ondersteunen dit proces.

De steen kan geprogrammeerd worden voor elk gewenst doel. Ook versterkt het de werking van andere stenen. Tenslotte is bergkristal heel geschikt voor het reinigen van een ruimte of het opladen van stenen.

Mentaal

Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten. Bergkristal geeft een gelijkmatig humeur.

Fysiek

Bergkristal kan voor allerlei klachten gebruikt worden, omdat het de natuurlijke balans van het lichaam probeert te herstellen en het immuunsysteem en zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Het werkt vitaliserend, verkoelend, koortsverlagend, reinigend, pijnstillend en heeft hierdoor een positieve werking op bijvoorbeeld brandwonden, ontstekingen, zwellingen, allergische reacties, huiduitslag, hoofdpijn, migraine, misselijkheid, diarree en reis- of wagenziekte.

Bergkristal heeft een helende werking op alle klachten die met huid, haar, botten, tanden en nagels te maken hebben, zoals: botbreuken, huidkwalen, puistjes, acné, kleine wondjes, eczeem, slecht gebit, brokkelige nagels, bros haar, dof haar, haaruitval, overdadige transpiratie, lijflucht en zweetvoeten.

Bergkristal regenereert op DNA-niveau. Bij darmklachten, zoals diarree, verstopping en winderigheid, helpt de bergkristal heel goed. Draag de steen daarvoor in de broekzak.

Verzorging

Reinigen met stromend water.

Metafysische eigenschappen

Chakra: allemaal.

Sterrenbeeld: leeuw en steenbok.

Wist je dat ...

  • Bijzondere soorten bergkristal een eigen naam krijgen, omdat ze energetisch een andere werking hebben? Azeztuliet, bijvoorbeeld, kan oude patronen inzichtelijk maken en ook opruimen.