Waarom je nieren reinigen?

Niergruis en -stenen, blaasgruis en -stenen kunnen gevormd worden door fosfaten, oxaalzuur en urinezuur. Ze zijn vaak aanwezig, zonder het op te merken. 

Een te hoge concentratie urinezuur in het bloed kan ertoe leiden dat ze worden omgezet in vaste vorm, nl. urinezuurkristallen. Urinezuurkristallen in het bloed worden neergeslagen in de gewrichten. Het neerslaan van de urinezuurkristallen is een beschermingsmechanisme van het lichaam om verdere verzuring van het bloed te voorkomen, omdat het lichaam niet in staat is om de urinezuren af te voeren. De kristallen slaan neer in de gewrichten. De bekende jichtteen is daar een voorbeeld van, maar jicht (artritis urica) komt ook vaak voor in de enkel, knie, pols, elleboog, ...

Microscopische beelden van levend en droog bloed analyse:

Boek hier jouw levend en droog bloed analyse.

Jicht is dus een ontsteking in het gewricht dat wordt veroorzaakt door het onvermogen van het lichaam om urinezuren af te voeren. De ontsteking kan op verschillende plaatsen in het lichaam tot uiting komen en (acute) pijn veroorzaken. Het aangedane gewricht wordt vaak dik, rood en warm. 

Een hoog urinezuurgehalte kan de nieren beschadigen.

Uraat wordt in de nieren afgezet, dat kan schade aanrichten in de nieren en zo leiden tot chronische (nier)ziekte. Wanneer er teveel uraat wordt afgezet, verhoogt het risico tot vorming van nierstenen.

Verzorg je nieren

2/3 van de neurologische problemen zijn niergerelateerd!

Een krachtige healer is in staat om neurochirurgische aandoeningen, zoals een geknelde zenuw en hernia, te genezen door o.m. de nieren te healen en de niermeridianen te herkaliberen.

Beter voorkomen dan genezen. Hoe?

Reinig jouw nieren tweemaal per jaar met een nieren reinigingskuur. De reinigingskuur bestaat uit een mix van drie nieren-reinigende kruiden: Hortensiawortel, Leverkruidwortel en Heemstwortel. Je voegt zelf verse peterselie toe aan de bereiding van de reinigingskuur. Ook toegevoegd aan het pakket zijn: guldenroede tinctuur, gemberwortel, Uva Ursi, vitamine B6, magnesium oxide en zwarte kers concentraat. 

De nieren reinigingskuur ontgift het nierstelsel en verwijdert toxische stoffen uit het lichaam. Deze kuur kan bijdragen tot herstel van chronische aandoeningen aan het nierstelsel.

De nieren reiniging mag niet toegepast worden bij zwangerschap, tijdens het geven van borstvoeding, bij nierdialysepatiënten, nierdonoren en bij allergie voor Guldenroede (tip: test met de eenvoudige spiertest).

Wat is de werking van de kruiden?

Hortensiawortel wordt toegepast bij nier- en blaasstenen, blaasgruis, ontstekingen aan de blaas en urinebuis en bezinksel in de nieren.

Leverkruidwortel wordt gebruikt om nierstenen en -gruis te verwijderen uit het lichaam. Het heeft een urinedrijvende werking en bestrijdt de symptomen van reuma, artritis en jicht.

Heemstwortel beschermt en verzacht de slijmvliezen van de maag en darmen. Het vermindert overmatige productie van maagzuur. Om die reden wordt het toegepast bij maag- en darmslijmvliesontsteking, alsook bij maagzweren en geïrriteerde darmen.

Guldenroede heeft een urinedrijvende werking dat wordt toegepast bij reuma, jicht, oedeem, diarree, darmslijmvliesontsteking en Albuminurie (teveel eiwit in de urine).

Gemberwortel heeft een gunstige werking op de spijsvertering en de luchtwegen. Het wordt ook toegepast bij reumatische en artritische aandoeningen.

Berendruif heeft een zuiverende werking op de urinewegen. Het wordt toegepast bij chronische blaas-, nier- en voorhoofdsholteontsteking.

Vitamine B6 en Magnesiumoxide gaat kristalvorming in het nierstelsel tegen.

Zwarte Kersen Concentraat wordt toegevoegd aan de nierkruidenthee om de thee op smaak te brengen. Het bevat o.a. vitamine A en C, ijzer, Pottassium, Niacine, Riboflavine en Calcium.

Hoe bereid je de nierkruidenthee?

1. Gebruik de helft van de nierkruiden (berg de andere helft op voor de tweede helft van de kuur) en laat de kruiden minimaal 4 uren afgedekt inweken in 2,5 liter water.

2. Voeg het Zwarte Kersen Concentraat toe naar eigen smaak.

3. Laat het mengsel gedurende 20 minuten zachtjes koken.

4. Drink een eerste kopje wanneer de thee voldoende is afgekoeld. De rest van de thee giet je door een filterdoek in een glazen fles, die je in de koelkast bewaard.

5. De gebruikte kruiden kun je invriezen. Gebruik nu de helft van de hoeveelheid water om de thee te maken en laat het mengsel 10 minuten koken. Gebruik de kruiden niet voor een derde keer. Ga hierna verder met de tweede helft van de nierkruiden.

6. Was een 5-tal takjes verse peterselie en laat de peterselie gedurende 3 minuten koken in één liter water. Drink één kopje wanneer het brouwsel voldoende afgekoeld is. Bewaar een halve liter in de koelkast en vries de andere halve liter in.

Toepasselijke dosering

Elke ochtend voeg je 180 ml nierkruidenthee samen met 125 ml peterseliewater, waaraan je 20 druppels guldenroede tinctuur toevoegt. Je drinkt dit mengsel in kleine hoeveelheden op gedurende de dag. Wanneer je een gevoelige maag hebt, dan start je met een halve dosis en bouw je op.

Neem 's ochtends op je nuchtere maag 1x vitamine B6 capsule en 1x magnesiumoxide capsule.

Neem voor het ontbijt één Berendruif capsule en twee capsules bij het avondeten.

Vanaf de derde dag van de kuur neem je 3x daags één gemberwortel capsule vóór de maaltijd.

Duurtijd van de kuur: drie weken. Herhaal op regelmatige basis met een tussenpose bij ernstige chronische aandoeningen.

Bewaren

Bewaar het brouwsel van de thee en het peterseliewater in de koelkast. Kook het brouwsel om de vier dagen, hierdoor wordt het gesteriliseerd. 

Celzouten ter ondersteuning

Een goede ondersteunende aanvulling hierbij zijn de celzouten nr 3 en nr 9. Celzouten zijn mineralen die lichaamseigen stoffen zijn die onderdeel zijn van de fascia dat in het lichaam berichten stuurt voor de bouw van je bloedcellen. Met andere woorden: celzouten zijn de bouwstoffen van je bloedcellen. Lees hier meer over celzouten.

Celzout nr 3 verwijderdt in drie weken tijd fibrinevorming in het bloed. Zie bovenstaande foto 'ontstekingsvorming in levend bloed'. Bovendien heeft celzout nr 3 een pijnverlichtende werking.

Celzout nr 9 verwijderdt vrije radicalen in het bloed, waardoor de verzuring afneemt.

Drink voldoende water = twee liter per dag

Ik hoor cliënten vaak de opmerking maken dat ze weinig drinken, omdat ze anders vaak naar het toilet moeten. Net daarom moet je veel drinken én veel plassen. Door veel water te drinken verwijder je via jouw nierstelsel toxische stoffen uit je lichaam.

Bovendien houdt het water je fascia soepel. Dit is van groot belang voor je gehele gezondheid. Je fascia is de kristallijne structuur in je fysieke lichaam dat berichten ontvangt en stuurt, waaronder berichten voor het bouwen van je bloedcellen. In de fascia liggen o.a. ook kerntrauma's opgeslagen. Het is dus van uiterst belang om de fascia optimaal soepel te houden.

Daarnaast is water ook een informatiedrager. Water heeft een hele eenvoudig molecule die makkelijk programmeerbaar is. Lees hier meer over water.

Let op jouw voeding

Eet minder voedsel met een hoog purinegehalte, omdat urinezuur voortkomt uit het purinemetabolisme. Het duurt gemiddeld drie weken om nierstenen op te lossen, maar in slechts drie dagen kun je nieuwe nierstenen aanmaken door bijvoorbeeld thee (theanine), chocomelk en fosfaathoudende frisdranken te drinken.

Eet dagelijks voldoende groenten: 400 gr/vrouw en 600 gr/man.

beweeg meer en slaap voldoende.

Voor bijkomende vragen of opmerkingen, aarzel niet om contact op te nemen met info@hethuisvana.be

Hartegroet,
Ann Moorhem

soeverein-vrij