Rookkwarts en Morion

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering.

Rookkwarts zuivert de aura en de energetische systemen. Het aard mensen, zodat ze zich volledig kunnen verbinden met de aarde en goed kunnen functioneren in hun aardse lichaam. Dit beschermend kristal heeft een sterke verbinding met Moeder Aarde. Wanneer je in de hogere sferen actief bent, ondersteunt Rookkwarts je om weer in je lichaam te komen. Tevens helpt het om spirituele informatie te aarden, en zo draagt het sterk bij tot ascentie-Aarde en de bewustzijnsontwikkeling van de mensheid.

Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog, helpt bij de uitscheiding en ontgifting op alle niveaus, verwijderd donkere/dode energie, en vult de ruimte met een positieve en hogere vibraties.

Rookkwarts heeft een positieve werking bij stress, angst, burn-out, depressie en het stimuleert emotionele rust. Het bemoedigt acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt faalangst transformeren en reinigt de geest (ook in meditatie).

Rookkwarts beschermt tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt omvormen. Leg het kristal wel regelmatig op een stuk Seleniet om te reinigen, of spoel het af onder de kraan. Het is een goed kristal om dingen zuiver te houden.

Fysiek werkt het positief in bij kwalen van de buik, heupen en benen. Het ondersteunt de verlichting van pijnen en het opheffen van krampen.

Morion is de donkere tot zwarte variant van Rookkwarts. Morion Rookkwarts komt uit Brazilië.

Dit kristal helpt om Nieuwe Energie diep in de mens en Moeder Aarde te wortelen. Dit kristal zegt: "Het nieuwe is er al en wat verborgen is zal aan het licht komen." Dit geldt zowel voor het fysieke lichaam als voor de aarde. Ook in en rond de aarde ligt nog veel verborgen, zowel verborgen kennis als donkere materie. 

Morion ondersteunt de verbinding met je Hogere Zelf, je Monadisch licht en met de oneindigheid van het bestaan om al deze delen in je lichaam te aarden. Het laat donker en licht zien, oude en nieuwe energie.

Dit kristal opent poorten. Er is veel op aarde vernietigd, maar er komen nieuwe creaties vrij. Zo werkt bewustzijnsenergie, wanneer iets kapotgaat, komt er iets nieuws vrij om de balans te herstellen. Dit is ook hoe het voor de mens werkt. Oude structuren en patronen worden afgebroken, poorten openen zich en nieuwe verbindingen worden gemaakt. VERTROUWEN versoepelt om door deze processen te gaan.

Spiritueel is Morion sterk aardend en beschermt je tegen negatieve energie.

Mentaal werkt het kalmerend bij nieuwertijdsstoornissen en -disbalansen die in de medische wereld ook wel bestempeld worden als ADHD, ADD, autisme, e.d.

Emotioneel versterkt het je wilskracht en stimuleert moed bij tegenslagen om deze te verwerken. ook ondersteunt het bij het loslaten van negatieve energieën. 

Fysiek ondersteunt het kanker en helpt het lichaam te reinigen na chemotherapie of bestraling. Het beschermt het lichaam ook tegen andere vormen van elektrosmog.