Dreamcoat Lemurian

Dreamcoat Lemurians van Goías in Brazilië zijn kristallen met een verhaal. Toen wij ze voor het eerst zagen, voelden we ons meteen tot deze bijzondere stenen aangetrokken. Vanwege de goudgele met paarse kleurencombinatie leek het een mengeling van amethist met hematiet. We hadden de steen nog niet eerder gezien en noemden het gouden amethist. Ondertussen weten we beter. Dat van die amethist en hematiet zat er niet zo heel ver naast, maar deze kristallen zijn meer, veel meer.

De kern van deze bontgekleurde en intrigerende kristallen bestaat uit (meestal helder) Lemurisch kristal. Daaromheen groeien laagjes van diverse mineralen; amethist, hematiet, lateriet en soms ook insluitsels van goethiet, rutielkwarts of chloriet. Een heel enkele keer tref je citrien in de buitenste schil aan.

Een Lemurian dreamcoat is behulpzaam bij jouw proces naar zelfverwezenlijking en doet dat altijd op een manier die vriendelijk en zachtaardig is, nooit dwingend. Een dreamcoat Lemurian bestaat uit laagjes en dat is waar het kristal je in wil ondersteunen: laagjes afpellen. Zoals je bij een ui langzaam tot de kern komt, zo nodigt een dreamcoat Lemurian je uit om laagjes af te pellen die je verhinderen helemaal jezelf te zijn. Ieder mens heeft een kern van licht en een dreamcoat Lemurian helpt deze kern te bevrijden. Het einddoel is een aarde vol wandelende lichtwezens!

Afhankelijk van de dreamcoat die je kiest, is het kristal meer of minder aardend. De dreamcoats met de rode toplaag (red dreamcoat Lemurian) ondersteunen een goede verbinding met de aarde wanneer je in contact komt met gevoelens die je liever niet onder ogen ziet. Daarnaast bevatten de red dreamcoat Lemurians vaak een trigonale groei. Je ziet dan allemaal kleine driehoekjes in de punt, die je kunt gebruiken om contact te leggen met je hogere bewustzijn. Ga rustig zitten, doe je ogen dicht en wrijf met je duim over de driehoekjes. Zet je geest en lichaam open om informatie of antwoord op een vraag te ontvangen en kijk wat er gebeurt.