Rozenkwarts

Rozenkwarts is roze van kleur en behoort tot de kwarts-familie. De steen is doorschijnend met glasachtig. Het is de steen van het kind en van de kunstenaar.

Werking

Spiritueel

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. Je ziet duidelijker de schoonheid van de natuur, van jonge mensen en dieren, van bloemen en planten. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Het helpt je bij het aantrekken van liefde, leg het kristal bij je bed of in de relatiehoek van je huis (als je de voordeur binnenkomt, rechts achterin).

Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma's en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.

Mentaal

De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Het helpt bij ouderdomskwalen, zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Emotioneel

Rozenkwarts versterkt empathie en gevoeligheid en helpt om noodzakelijke veranderingen te accepteren. Deze steen bevordert de ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid. Emotioneel bevrijdt hij onderdrukte emoties en verdriet, verandert conditioneringen die geen nut meer hebben, verzacht pijn en vult verlies aan. Als je nooit liefde hebt ontvangen, opent rozenkwarts je hart, zodat je ontvankelijker wordt.

Fysiek

De steen heeft een positieve werking op het hart (helen van een gebroken hart), de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid.

Rozekwarts heeft door zijn hoge gehalte siliciumdioxide een verjongend effect op de huid. Door regelmatig met rozekwarts over de huid te gaan, wordt deze strak. Kleine onregelmatigheden als puistjes, wratjes en mee-eters verdwijnen door regelmatig rozekwartswater te drinken.

*Een ontspannend bad wordt nog meer ontspannend als je een paar rozekwartsen in je badwater legt.

* Rozekwarts op je nachtkastje heeft een positief effect op je nachtrust én op je liefdesleven.

* Door rozekwarts in je broekzak te dragen, versterk je de mannelijke en vrouwelijke organen om kinderen te verwekken.

* Rozekwarts geneest klachten die veroorzaakt worden door stress, met name huidklachten zoals eczeem.

Verzorging

Heb je een problematische huid, dan moet je na een rozekwartsmassage je steen reinigen! Doe dit door je steen goed af te spoelen onder lauw stromend water.

Rozenkwarts kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Metafysische eigenschappen

Chakra: Hartchakra (4e)

Sterrenbeeld: Stier & Weegschaal

Wist je dat ...

  • Rozekwarts één van de kristallen van aartsengel Chamuël is? Gebruik het kristal wanneer je met de Roze en Violette Vlam werkt.
  • Je rozenkwarts in de overvloedhoek van je woning moet neerleggen als je graag nieuwe vrienden of een nieuwe partner wilt? Die plek is linksachter in je huis, gerekend vanaf de voordeur. Wil je de relaties die je nu hebt goed houden en verbeteren? Zet dan je rozekwarts in de relatiehoek, rechtsachter in je huis, gerekend vanaf je voordeur.