Tangerine Suger Blade

Dit lemuriaans kristal behoort tot mijn grote favoriet wanneer ik werk met kristalhealing. Het heeft een krachtige werking op de hara. Het is een nieuwetijdskristal dat ons vertelt dat de mens gehavend is aan de buitenkant, maar zuiver en puur is aan de binnenkant dat gespiegeld wordt door de glasheldere binnenkant van het kristal. Tangerine varieert van donker rood naar oranje tot geel. De kleur van het kristal bepaalt mee op welke drie aardse chakra's (basis, sacrale en zonnevlecht) het dieper inwerkt.

Werking

Spiritueel

Tangerine Lemurian stimuleert krachtig je onderste chakra's, voornamelijk je tweede chakra dat verbonden is met creativiteit, seksualiteit, het innerlijke kind, verbinding met de binnen- en buitenwereld.

Als je met een oranje kwarts mediteert kunnen nieuwe ideeën en inspiratie diep uit je binnenste opwellen, tevens geeft het kristal je energie en de wil om ze uit te voeren. Oranje kristallen zijn ook goed om je relatie tot jezelf en anderen te verbeteren.

Tangerine Lemurian kun je gebruiken om je op een hogere spirituele creativiteit te richten als je het samen met een hoogtrillingskristal gebruikt, zoals Herderiet, Fenakiet, Azeztuliet, Trigonic en Berylloniet.

Dit is een goed kristal voor kunstenaars.

Emotioneel

Tangerine Lemurian stimuleert tevens de vreugdevolle, creatieve energie van het innerlijk kind. Het moedigt je aan tot speelsheid en om de wereld onbevreesd met nieuwsgierigheid te verkennen, waardoor je groeit. Het brengt je passie op alle niveaus.

Tangerine Lemurian helpt ook om angst te overwinnen: bindingsangst, angststoringen, gevoelens van minderwaardigheid, zelfsabotage of maar door razende gedachtestromen is deze steen behulpzaam.

Fysiek

Tangerine Lemurian stimuleert de klieren en het is behulpzaam bij traag werkende bijnieren en onvruchtbaarheid. Het is ook goed voor mensen die een negatieve seksuele ervaring hebben gehad en hun onschuld willen hervinden.

Metafysische eigenschappen

Chakra: basischakra (manifestatie, geslachtsklieren, basis), sacraal chakra (bezitten & verrijken, sacraal, bijnieren), zonnevlecht chakra (gevoelswarmte, plexus solaris, alvleesklier)

Sterrenbeeld: alle