Celzouten

Celzouten zijn geen medicijnen! Het zijn bouwstoffen die het herstel ondersteunen van het lichaam op celniveau.

Bij een gebrek aan celzouten functioneert de stofwisseling van het lichaam niet goed, waardoor er symptomen van gezondheidsklachten kunnen optreden. Celzouten zijn 'twaalf minerale zouten' in het bloed die deel uitmaken van de natuurlijke chemische processen in je cellen, zoals: celdeling, stofwisseling, ... ze ontgiften en bouwen cellen.

Daarnaast zijn er ook 'twaalf toegevoegde middelen' die weefselgebonden zijn en niet op cellulair niveau werken, zoals celzouten dat doen door aan het celmembraan te werken.

Via een gelaatsanalyse kunnen de type celzouttekorten vastgesteld worden nog voor de symptomen van gezondheidsklachten zich beginnen te veruiterlijken. Energetisch kan dit ook uitgelezen worden.

Daarnaast speelt ook astrologie een rol, omdat de biochemie (bio: leven / chemie: wetenschap) samenhangt met je geboortedatum. Dit komt door de holografische inprentingen in de etherische blauwdruk van het menselijke lichaam bij de geboorte. Kortom celzouten en voedingsadvies passend bij jouw geboortedatum kunnen jouw healingsproces ondersteunen.

Door regelmatig de karaktercelzouten in te nemen die bij jouw horoscoop horen, bekrachtig je jouw bewustzijnsontwikkeling door de positieve en negatieve pool van de karaktercelzouten in balans te brengen.

Verder, tijdens de ascentiecyclus ontwaken onze cellen om te transmuteren van dierlijk-elementaire cellen met een lagere dichtheid naar hoger functionerende menselijke cellen door licht- en frequentietoename (van o.m. zonlicht). De gezondheid van je neurologisch systeem (zenuwstelsel) is belangrijk in dit proces. Door de inname van minerale celzouten worden je cellen gevoed om hogere lichtfrequenties te kunnen belichamen. Vandaar dat celzouten ook wel de bijnaam van 'starseed supplement' krijgen.

Het belang van Celzout voor het fysieke lichaam

De 'Fascia' is een 'kristallijne netwerk' dat laat zien hoe het 'kristallijne bewustzijn' in het menselijke lichaam werkt. Het is het primaire orgaansysteem om energetisch evenwicht te bereiken, dat bestaat uit een bindweefselmatrix dat berichten ontvangt en zendt d.m.v. een cel-tot-cel-communicatie dat onder meer bewustzijnsberichten naar je centrale zenuwstelsel zendt om je te laten inzien wat om emotionele genezing vraagt, zodat je spiritueel heel wordt.

Je Fascia Kristallijne Netwerk verzadigt je cellen met multidimensionaal licht en geluid (frequenties). Het fungeert als het belangrijkste energetische communicatiesysteem in je fysieke lichaam. De Fascia bestaat voornamelijk uit een verscheidenheid aan eiwitten, zoals collageenvezels en zwavelmoleculen.

Fascia is de matrix van kristallijn-bindweefsel dat water opslaat en transporteert door het lichaam om spanning en frequenties naar het bio-neurologische systeem te dragen. Het watergehalte in je lichaam fungeert als het hydratatiesysteem voor elektrische geleiding. Water is de informatiedrager (lees het artikel 'water'). Zout vormt de ionbinding tussen positieve en negatieve ionen die door elektrostatische aantrekkingskracht aan elkaar gebonden zijn.

Zout is in vaste aggregatietoestand een kristallijne stof, waarin de positieve en negatieve ionen in een kristalrooster zijn gerangschikt. Omdat puur water (een moleculaire stof) geen elektrische stroom geleidt, draagt het water niet bij aan de geleiding. De positieve en negatieve ionen in de oplossing vormen de geleiding.

Wanneer de Fascia goed is gehydrateerd, dan is het gebonden aan de watermoleculen en wordt het geëlektrificeerd, waardoor energiesignalen met veel hogere snelheden worden verzonden dan het centrale zenuwstelsel. Gebrek aan hydratatie of door traumablokkades, stolt en verhardt de fascia, waardoor het niet in staat is om energetische signalen en informatie over te brengen. Dit leidt tot fysieke pijn, emotionele onevenwichtigheden en mobiliteitsuitdagingen. De fascia is een belangrijk orgaan van zintuiglijke waarneming dat onderdeel is van traumagenezing, ontstekingscontrole en pijnverlichting.

Het is een transportboodschapper van intelligente informatie. De informatie uit de omgeving wordt naar de cellen van het menselijk lichaam gestuurd om te bepalen welke genen in de cel worden getranscribeerd en welke instructiesets nodig zijn om lichaamssystemen te optimaliseren.

De fysieke structuur van fascia; collageen, zwavel, celzouten, silica, biotine en zuiver water hydratatie zijn uiterst belangrijk om het weefsel soepel te houden.

Celzouten wordt ook wel de Schüsslertherapie genoemd naar de Duitse arts Wilhelm Schüssler (1821-1898) die de menselijke cellen onderzocht om de uitgebreide complexiteit van homeopathie te vereenvoudigen tot de basis (biochemie is geen homeopathie). Onderzoek toont aan dat organen door anorganische bestanddelen worden bepaald, zoals anorganische mineraalzouten.

Celzouttekorten ontstaan door een gebrekkige hoeveelheid zouten die uit de voeding worden opgenomen ten gevolge van de bio-industrie, door glasvezelteelt voor datacommunicatie en andere elektromagnetische belastingen.

Dosering geadviseerd door de fabrikant:

  • In acute gevallen kan elk uur of om de 10 minuten een tablet ingenomen worden. Eén tot twaalf uren na behandeling kunnen de symptomen afnemen tot verdwijnen.
  • In chronische gevallen kan 2x daags een tablet genomen worden, tot max. 10 tabletten verspreid over de dag. De behandeling loopt over een langere periode.

Dosis per dag:

  • Vanaf de leeftijd van 12 jaar: 1 tablet 2x daags van mogelijks verschillende celzouten.
  • Tot de leeftijd van 2 jaar: 1tablet 1x daags van maximum twee soorten celzouten.
  • Mini huisdieren, zoals:, hamsters, vogels, ... mogen ½ tablet per dag nemen.
  • Kleine huisdieren, zoals: konijnen, poezen, kleine honden, ... mogen 1 tablet per dag nemen.
  • Middelgrote dieren (zoals honden, schapen) mogen 2 tabletten per dag nemen.
  • Grote dieren (zoals paarden en koeien) mogen 3 tabletten per dag nemen.

Celzouten kunnen ook toegepast worden voor uitwendig gebruik in huidgels om o.m. aan te brengen op verstuikingen, blauwe vlekken, insectenbeten, brand- en open wonden, wratten, ... Aloë Vera huidgel heeft een huidgenererende werking, waardoor dat de groei van huidcellen wordt versnelt. Wanneer celzouten in de Aloë Vera huidgel worden vermengd, dan worden de celzoutionen op deze manier direct in de bloedvaten opgenomen en via de Fascia verspreid.

De smelttabletten los je onder de tong op, omdat het bij het innemen van celzouten belangrijk is dat de zout-ionen door het mondslijmvlies in de bloedbanen worden opgenomen en niet via het spijsverteringstelsel gaan.

Het is belangrijk om veel water te drinken bij het gebruik van celzouten, omdat veel celzoutsoorten een reinigende werking hebben. Bij intolerantie voor de melksuikerbasis (lactose) kun je de tabletten laten uitvallen in water, waardoor de melksuiker in het glas achterblijft).


Voor meer informatie contacteer info@hethuisvana.be.

De 12 Celzouten

Nr 1. Calcium Fluoratum (D12)

Calcium Fluoratum is een essentiële bouwstof voor de bloedvaten, huid, (spier)weefsel, nagels, botten, pezen, gewrichten en tandglazuur. Het verstevigd alle weefselvormen en houdt ze soepel.

Energetisch geeft je het vermogen om je te beschermen. Het voedt je vrouwelijke energie (linkerkant van het lichaam & rechter hersenhelft), emoties en koude rillingen.

Mentaal heeft het een positieve invloed op (verlatings)angst, depressiviteit, verstarren, zelfvertrouwen, prikkelbaarheid.

Fysiek werkt het positief in op alle soorten weefsels (in- en uitwendig), tumoren, cysten, wratten, broze nagels, losse tanden, eelt, eczeem, schimmels, kneuzingen en verstuikingen, geïrriteerde spijsvertering na het eten (braken, pijnlijke darmen), verhoogde bloeddruk, klieren (zoals lymfeklieren, schildklier, thymus -immuunsysteem-), hart en bloedvaten (zoals verkalking, aambeien, spataders, wonden), luchtwegen (zoals: longoedeem, slijmen, keelontsteking, angina), verzwakte organen, problemen m.b.t. urine en geslachtsorganen, oogaandoeningen (zoals staar, lensvertroebeling, ontsteking), gehoorproblemen, kloven in huid en nagels (zoals mondhoeken, vingers), losse en gevoelige tanden.

Het kan in tablet of gelvorm gebruikt worden bij huiduitslag door radioactieve behandelingen bij kankerpatiënten.

Orgaantijd: 21:00 - 23:00 - drievoudige verwarmer.

Nr. 2 Calcium Phosphoricum (D6)

Calcium Phosphoricum is het hoofdbestanddeel van botten en een celhersteller, waardoor het een belangrijke bouwstof is in groei- en helingsprocessen m.b.t. botopbouw (ook tanden), organen, zenuwen, bloed (eiwit en celbouw).

Energetisch hangt het samen met het bestaan zelf, jouw 'IK BEN' en 'loslaten'. Het geeft je 'ruggengraat'. Het voedt de mannelijke energie (rechterkant van het lichaam & linker hersenhelft). Het heeft een opwarmende functie, vandaar dat de symptomen kunnen toenemen bij koude temperaturen.

Mentaal heeft het een positieve invloed op slaapstoornissen, (verlatings)angst, wantrouwen, spanningen, vergeetachtigheid, oriëntatievermogen, vermoeidheid, depressiviteit, concentratie, hyperactiviteit en jaloezie.

Fysiek ondersteunt het bij het neutraliseren van zuren, het reguleren van de waterhuishouding, stuipen, koorts, insectenbeten, koude handen en voeten, krampen in benen en kuiten, aambeien, oogaandoeningen (zoals staar, lensvertroebeling, ontsteking), slaapstoornissen, zenuwontsteking en -pijnen, cysten, wratten, wondgenezing, huidaandoeningen (zoals roos, schilferige huid, acne, jeuk), bloed (zoals verhoogde bloeddruk, bloedarmoede, bloedvaten, blauwe plekken, rode en witte bloedcellen, bloedplasma), hart (kwalen en ritmestoornissen), luchtwegen (zoals chronische hoest, bloedneus, poliepen, sinusitis, loopneus, keelontsteking, angina, longen), tanden en tandvlees, tong, maag, gal en lever, darmen, bevordert de spijsvertering, geslachtsorganen (zoals baarmoeder, eierstokken, eicellen, prostaat, zaadcellen), alle botaandoeningen (zoals wervelkolom, heupen, ribben, ellepijp, reuma, rachitis 'O-benen', osteoporose), spieren (zoals krampen, scheuren), urinewegen (zoals urine-uitscheiding, nieren, nierstenen, incontinentie), krampen. Het heeft een kalmerende werking op het hele organisme en de spierfuncties (zoals ochtendstijfheid, hartkloppingen).

Orgaantijd: 23:00 - 01:00 - galblaas.

Nr. 3 Ferrum Phosphoricum (D12)

Ferrum Phosphoricum is een ijzerbinding dat het immuunsysteem versterkt en ontstekingen afremt, ook bij verkoudheid en griep. Het is een zuurstofdrager dat een 'eerste hulp supplement' is, ook bij pijn.

Het is het enige gewone metaalzout onder de twaalf celzouten en is van cruciaal belang voor zijn functie om alle andere celzouten effectiever te maken. Het is nodig voor de aanmaak van gezonde rode bloedcellen.

Energetisch is dit het mineraal bij uitstek om je zelfvertrouwen te bekrachtigen. Het geeft je daadkracht om te ondernemen. Het activeert het de hersenen. Het is een essentiële bouwstof bij traumaheling.

Mentaal ondersteunt het mensen in shock, met een burn-out en bij hooggevoeligheid. Verder werkt het ook positief op de concentratie en het uithoudingsvermogen.

Fysiek ondersteunt het bij alle soorten wonden (ook brandwonden), ontstekingen, bloedingen, verstuikingen, kneuzingen, bloedarmoede (waaronder ijzertekort en zuurstofgebrek), bloedvaten (zoals aambeien, overmatige menstruatie), lymfesysteem, haargroeistoornissen, huid en nagels (ontsteking, littekenweefsel, eczeem), ogen (zoals roodheid en netvliesontsteking, trillende ogen), oren (zoals ontsteking en doofheid), zonneslag, ontstekingspijn in het algemeen, longontsteking, borstvliesontsteking, bronchitis, kriebelhoest, hardnekkige droge hoest, bloed ophoesten, slijmvliesontsteking, tandvlees en tandpijn, maag (zoals ontsteking, zuuroprispingen), galblaas, alvleesklier, darmen, jicht, rachitis, reuma, oedeem (vochtophoping in de cellen), problemen m.b.t. urine, de daarbij horende organen en urinewegen, geslachtsorganen, congestieve hoofdpijn. Bij koorts tot 38,8°C (vanaf 38,8°C de Kalium phosphoricum) en hitte.

Het is de minerale verbinding van ijzer en fosfor. Zowel ijzer als fosfor bevinden zich onafhankelijk van elkaar in het lichaam; fosfor draagt bij tot de gezondheid van botten en spieren, en ijzer ondersteunt de uitwisseling van zuurstof in het bloed. Het wordt gevonden in alle cellen van het lichaam, maar voornamelijk in het hemoglobine van rode bloedcellen en in de spiercellen van de bloed- en lymfevaten en in haarcellen. Het stelt het bloed en de lymfe in staat om afval en gifstoffen weg te voeren van aangetast weefsel. Uitwendige bloedingen kunnen vaak worden gestopt door het poedervormige zout op de wond te strooien. Fer. Phos. wordt meestal gebruikt in de beginfase van alle acute ziekten.

Orgaantijd: 17:00 - 19:00 - nieren.

Nr. 4 Kalium Chloride / Muriaticum (D6)

Kalium Chloride / Muriaticum zorgt voor de binding en opbouw van vezels in het lichaam. Het ondersteunt heling van bestaande infecties m.b.t. slijmvliezen, zoals: sinussen, longen, maag, darmen, baarmoeder. Een tekort van dit celzout kan optreden door o.m. het gebruik van medicatie en hormoonmiddelen (bv insuline), radioactieve belasting en tekort aan vochtopname.

Belangrijk om hier te melden is dat etherische 'glandulaire systeemimplantaten' de kundalini-energie verstoren die invloed heeft op de hersen, hypothalamus, thalamus, pijnappelklier, schildklier en thymus. Deze implantaten verstoren de rangschikking van de vuurletters (Christuscodes) in het menselijke DNA-sjabloon dat ernstige schade aanricht. 'Glandulaire systeemimplantaten' beïnvloeden o.m. de glandulaire cel die stoffen, zoals: slijm, hormonen en smeermiddelen afscheidt in het lichaam, waardoor bv extreme en/of verstoorde slijmvorming en verklevingen kunnen ontstaan in het fysieke lichaam (zoals: endometriose, postnasale drip, cystische fibrose, mucoviscidose).

Energetisch ondersteunt dit mineraal om bij jezelf te blijven en zorgen los te laten.

Mentaal ondersteunt het bij prikkelbaarheid en van passiviteit tot luiheid, verdriet en nervositeite, verhoging van het concentratievermogen.

Fysiek ondersteunt het herstel van vaccinatie- en DNA-schade (kan zich veruiterlijken in huiduitslag), opbouw van slijmvliezen, regulatie van de bloedsomloop, wratten, verlammingsverschijnselen (voornamelijk rechterkant), chronische ontstekingen (ook aan ogen, oren en longen), lymfesysteem (zoals zwelling lymfeknopen), diabetes, astma, hardnekkige slijmen, lever, galblaas, nieren, oedeem (vochtophoping), geslachtsorganen, waterpokken, mazelen, brandwonden en broei, leukorroe (witte bloedcellen die via diarree of vaginale uitscheiding uit het systeem stromen), geelzucht, acne en astma.

Kaliumchloride wordt aanbevolen bij slijm, infecties en vergrote lymfeklieren. Faryngitis (keelontsteking), allergie en toxiciteit. Kaliumchloride is een essentieel onderdeel van spieren, zenuwcellen, bloed, slijmvliezen en hersencellen. In het bloed helpt dit mineraal fibrine vormen.

Kaliumchloride is een mineraal voor de behandeling en preventie van kaliumuitputting. Een dergelijke uitputting is meestal het gevolg van de uitscheiding van mineralen door een verhoogde urinestroom. Een kaliumchloridetekort resulteert in coating van de tong, zwelling van de klier, schilfering van de huid en overmatige slijmafscheiding.

Kalium Chloride / Muriaticum wordt vaak gebruikt in combinatie met Ferrum Phosphoricum voor de behandeling van koorts, hoofdpijn, abcessen, bloedingen en hoesten.

Orgaantijd: 09:00 - 11:00 - alvleesklier (pancreas) en milt.

Nr. 5 Kalium Phosphoricum (D6)

Kalium Phosphoricum is essentieel voor het aanmaken van lecithine dat een verhoogde cholesterol bestrijd en storingen in het geheugen opheft. Het is een belangrijke bouwstof voor weefselopbouw. Het is een sterk antisepticum, en is voeding voor de zenuw- en hersencellen.

Kaliumfosfaat wordt aangetroffen in alle vloeistoffen en weefsels in het lichaam. Het is een belangrijk onderdeel van de hersenen, zenuwcellen, ruggenmerg en bloed. Een tekort aan dit celzout wordt gekenmerkt door een intense lichaamsgeur. Het wordt gebruikt voor de behandeling van mentale problemen zoals depressie, prikkelbaarheid, neuralgie, duizeligheid, hoofdpijn en nerveuze maag. Gevonden in alle cellen, vooral de grijze stof van de hersenen, zenuwen, spieren, bloedcellen en plasma.

Energetisch werkt het positief in bij overbelasting van het zenuwstelsel, bij aardstraling en verslavingen. Het balanceert emotionele processen. Het stimuleert het nemen van verantwoordelijkheid.

Mentaal ondersteunt het mensen die kampen met depressiviteit, slapeloosheid, nachtmerries, angst, verdriet, claustrofobie. Het versterkt het geheugen en de (hart)spier.

Fysiek ondersteunt het bij klachten ten gevolge van uitputting van het zenuw- en spierstelsel, brandwonden, weefselopbouw, celvorming, hart- en spierzwakte, infecties (bacterieel en viraal), geurende adem, ontstekingen (zoals maag, galblaas, darmen, tanden, tandvlees, pezen), koorts, verlammingsverschijnselen (voornamelijk linkerkant), zenuwpijnen, lage bloeddruk, haaruitval, schimmelinfecties, roos, baardschurft, spruw, coeliakie, incontinentie, verhoogde urine-uitscheiding, necrose (afsterven van weefsel: doorligwonden, diabetes, insectenbeten, ...), verzwakte wervelkolom.

Orgaantijd: 13:00 - 15:00 - dunne darm.

Nr. 6 Kalium Sulfuricum (D6)

Kalium Sulfuricum is van groot belang voor ontgiftingsprocessen in het lichaam. Het werkt als een algemene pijnstiller. Het ondersteunt o.a. de leverfunctie en is een zuurstofdrager voor de huid en de cellen, waardoor het genezing ondersteunt bij verwondingen. Magnesiumfosfaat kan ingenomen worden met heet water.

Energetisch ondersteunt dit mineraal het mentale energielichaam.

Mentaal ondersteunt het de concentratie, zelfvertrouwen, claustrofobie, emotioneel-zijn. 

Fysiek ondersteunt het herstel van de huid en ontgifting door straling (ozon en radioactief cesium), chronische aandoeningen, abcessen, gezwellen, zweren, vergiftiging, maagdarmcatarre, allergieën, haaruitval in plukjes, pigmentatie, acne, schurft, netelroos, hormonale storingen, misvormde nagels, ontsteking v/d ooglidrand en bindweefsel, oren (zoals: middenoorontsteking, oorpijn, verhoogde oorsmeerproductie, slechthorendheid), zenuwpijn, diabetes, astma, longoedeem, poliepen, chronische verkoudheid, etterig slijm, sinusitis, keelontsteking, angina, heesheid, mond en tanden (gezwollen tandvlees, tandpijn, mondkloofjes), opgeblazen buik, maagdarmcatarre, kolieken, winderigheid, aambeien, darmschimmels, ontsteking van de alvleesklier, gal, lever, nieren, blaas, baarmoeder, pijnen van reuma en jicht, alsook spierpijn, roos, psoriasis, eczeem, voetschimmel, bronchiale en sinusklachten, slijmvliezen.

Orgaantijd: 01:00 - 03:00 - lever.

Nr. 7 - Magnesium Phosphoricum (D6)

Het is een bestanddeel van bot, tanden, witte stof van hersenweefsel, zenuwen, spieren en bloedcellen. Magnesium Phosphoricum ondersteunt de spieropbouw en het functioneren van de spieren. Een tekort van dit celzout kan aanzetten tot migraine, krampen (kuiten-, buik- en nekspieren) en ontregeling van het zenuwstelsel en lymfestelsel.

Energetisch ondersteunt dit mineraal de eigenwaarde en stimuleert het je om uit je hoofd te komen.

Mentaal ondersteunt het slaperigheid overdag en werkt het kalmerend. Het ondersteunt mensen in shock en bij overgevoeligheid.

Fysiek ondersteunt het algemene hartproblemen, aderverkalking, hoge bloeddruk, baardschurft, verlamming (voornamelijk aan de linkerkant), kleine oogpupillen, groene staar (glaucoom), schildklier, astma, verstopte neus en loopneus, angina, de hik, buikkrampen, vergroting van de lever, gasophoping in de darmen, aambeien, diarree na de maaltijd, maagdarmcatarre, dikke darmontsteking, pijnlijke gewrichten en zenuwpijnen, beschadigde wervelkolom, ziekte van Lyme, blaasontsteking, onregelmatige menstruatie, voor- en naweeën, vergroting van de prostaat, het bevordert de werking van de lever en spijsvertering. Het neutraliseert effecten van elektrosmog.

Als Magnesium Phosphoricum wordt toegepast als pijnstiller of om te ontkrampen, dan werkt het sneller door als je 10 tabletten voor volwassenen of 5 tabletten voor kinderen oplost in water om langzaam op te drinken.

Merk op dat een verlangen naar bier een tekort aan Magnesium Phosphoricum kan betekenen.

Orgaantijd: 15:00 - 17:00 - blaas.

Nr. 8 Natrium Chloride (D6)

Natrium Chloride is het celzout voor de vochtbalans in de cellen. Natrium chloratum bevordert de celdeling en leidt zo ook tot toename van de rode bloedlichaampjes. Het bindt slijm (mucine) in het lichaam en is zodoende geschikt voor de opbouw van alle slijmvlies (ook maagslijmvlies). Het regelt de warmte- en de vochthuishouding van het lichaam en het vormt het kraakbeenweefsel en het gewrichtsvocht. Een te droge of vette huid, huidschilfers en wondjes, extreme dorst wijzen op een tekort van Natrium Chloride. Een tekort kan het gevolg zijn van overconsumptie van kleur- en smaakstoffen, medicatie, zware metalen, ozonbelasting en koolmonoxide.

Energetisch werkt het positief op emotionele processen en emotionele gevoeligheid. Natrium Chloride ondersteunt een gelijkmatige stroom van elektriciteit door de zenuwen. Het werkt in op het thema 'teleurstelling': "Alles doen wat van je verwacht wordt en dan de ander nog niet tevreden kunnen stellen, er niet bij horen."

Mentaal ondersteunt het bij stress, spreek- een leerproblemen, mensen in shock.

Fysiek ondersteunt het herstel van insectenbeten, malaria, slaperigheid overdag, tranende ogen, zonnebrand, kneuzingen, cysten, wratten, zweren, droge slijmvliezen, ontgifting, koude voeten en oren, doffe - droge of vette huid, bloedarmoede, aderverkalking, haaruitval, uitslag rond de lichaamsopeningen, eczeem, verhoogde traan- en speekselproductie, ontstoken ooglidranden, droge ogen, groene staar, schildklier, diabetes, hartritmestoornissen, astma, slijm/longoedeem, borstvliesontsteking, blaasjesvorming in de mond, maagontsteking en -zweren, waterig braaksel, galstenen, alvleesklier, winderigheid, kraakbeenbeschadiging, krakende gewrichten, uitgerokken gewrichtsbanden, pijnlijke botten, jicht, rachitis, herpes, hooikoorts, gevoelloosheid in de handen en voeten, gebarsten vingertoppen, overmatige speekselvloed of droogheid.

Orgaantijd: 05:00 - 07:00 - dikke darm.

Nr. 9 Natrium Phosphoricum (D6)

Natrium Phosphoricum beïnvloed de stofwisseling op een positieve manier. Het reguleert de zuurbalans van het lichaam. Dit mineraal bevordert de afscheiding van urinezuur via de nieren. Het regelt de vetstofwisseling en is verantwoordelijk voor de afbraak van suiker. Het is een algemeen middel voor bijna alle ziektes die van reumatische aard zijn of die een teveel aan zuren hebben. Een tekort aan dit mineraal leidt tot verzuring met de daarmee gepaard gaande gevolgen, zoals verzwakte immuniteit, niet genezende wonden ("alles" verzweert gemakkelijk), onverklaarbare honger, een dip in de namiddag. (Overmatig gebruik van suiker, zure melkproducten en varkensvlees.)

Energetisch helpt het herstellen van het emotionele evenwicht. Het mineraal helpt je om zelf je leven vorm te geven en je ware zelf te laten zien.

Mentaal ondersteunt het chronische vermoeidheid, mentale uitputting en depressiviteit.

Fysiek ondersteunt het urinezuurgehalte, de cholesterolspiegel, vette of droge huid, acné, mee-eters, rode ogen, geel oogpus, verkleefde oogleden, schubbige uitslag in de oren, verhoogde oorsmeerproductie, zenuwontsteking, zwelling van het lymfestelsel, niet goed functionerende schildklier, diabetes, maagzuur, galstenen en -gruis, geelzucht, stimuleert de alvleesklier, spijsverteringsstoornissen, darmwormen en parasieten, zure pH in het speeksel of de urine, nierstenen, blaasonsteking, verhoogd urinegehalte in het bloed (uremie), nierontsteking, nefrose.

Gevonden in bloed, spieren, zenuwen en hersencellen en in intracellulaire vloeistof.

Orgaantijd: 19:00 - 21:00 - kringloopmeridiaan.

Nr. 10 Natrium Sulfuricum (D6)

Natrium Sulfuricum werkt op de bloedvaten, darmen, de nieren en de blaas. Verstoringen van de spijsvertering, zoals constipatie, gasophoping en diaree wijzen op een tekort aan Natrium Sulfuricum. Het is het belangrijkste bestanddeel voor het ontslakken en ontgiften.

Energetisch ondersteunt dit mineraal de emotionele stroom in beweging om blokkades te minimaliseren.

Mentaal ondersteunt het bij angst, geestdrift, prikkelbaarheid, nervositeit en boosheid.

Fysiek ondersteunt het darmen, gal, lever en blaas, reguleert het suiker in het lichaam, drijft oedeem af in de ledematen, werkt in op het verwijderen van lintwormen, doorbloedingsstoornissen, herpes, baardschurft, schimmelaandoeningen, wratten, gezwollen ogen, groene staar (glaucoom), bindweefselontsteking van het oog, verhoogd oorsmeerproductie, zenuwpijn, migraine, zwelling van de lymfeklieren, diabetes mellitus, astma, droge hoest, longoedeem, loopneus, sinusitis, gezwollen tandvlees, vieze tong, bittere smaak in de mond, braken van gal, maagontsteking, misselijkheid, darmregulatie, winderigheid, rommelende darmen, maagdarmcatarre, darmschimmels, buikpijn, alle leveraandoeningen, overmatige productie en ontstekingen van de galblaas en alvleesklier, geelzucht, jicht, reuma, blaasontsteking, afscheiding van gelige en waterige sappen, toename of afname van urine-uitscheiding, pijn bij urineren, nierstenen, incontinentie, vaginale schimmelinfectie, vergroting van de prostaat.

Orgaantijd: 11:00 - 13:00 - hart.

Nr. 11 Silicea (D12)

Silicea zit in het bindweefsel en de hersenen. Het verstevigd de huid en nagels. Het houdt het haar soepel en voorkomt haaruitval. Het ondersteunt de opbouw van het lichaam na ziekte of letsel. Samen met celzout nr. 1 Calcium Fluoratum werkt het anti-aging en gaat het elke vorm van ouderdomsverschijnselen tegen.

Energetisch ondersteunt dit mineraal om 'pleasing'-gedrag te stoppen en duidelijke grenzen te stellen.

Mentaal ondersteunt het bij weersgevoeligheid, emotioneel zijn, zelfvertrouwen, schuw, moedeloosheid, vergeetachtigheid, kieskeurig m.b.t. eten, woede aanvallen, zeer timide, prikkelbaar, neiging tot zelfverminking.

Fysiek verlicht het hoge zenuwspanning, het verstevigt tanden, botten, huid, nagels en bindweefsel, het vormt kraakbeen en houdt het flexibel, drijft lichaamsvreemde stoffen uit (zoals splinter), activeert witte bloedlichaampjes, stimuleert het rijpingsproces van abcessen, gaat acute en chronische ontstekingen tegen, zonneslag, vaccinatie- en DNA-schade, bloedreiniging, versterken van het immuunsysteem, slaperigheid overdag, hoge cholesterol en urinezuur, haaruitval, verstoringen in de haargroei, eczeem (droog, schubbig, nat, tussen de tenen, binnenkant dijbeen), netelroos, bloeduitstorting, cysten, oogontsteking, pusvorming, ontstoken traanbuis, catarre, geluidsgevoeligheid, steenpuisten in de oren, slechthorend, epilepsie, verlamming, zenuwpijn en -ontsteking, ontstoken en verharde lymfeknopen, verminderde werking van de schildklier, kriebelhoest, wurgende hoest, oedeem, reutelende ademhaling, niesaanvallen, verstopte neus, poliepen, sinusitis, keelontsteking, angina, mondkloofjes, verharde tong, mondblaasjes, ontstoken tandvlees, maagzweer, zuuroprisping, diarree, anaalklierontsteking, galstenen, stuipen, stijfheid, reuma, gewrichtspijn, jicht, aandoeningen aan de wervelkolom, vorming van beenweefsel bij botbreuken, osteoporose, rachitis, artrose, artritis, peesknoop, osteomalacie, kraakbeenbeschadiging, verhoogde afgifte van urine, pijn bij het urineren, donkere / sterk geurende urine, nierstenen, blaasontsteking, onregelmatige menstruatie, vaginaal geurende uitvloeiingen, etterige borstontsteking, verminderde melkproductie, baarmoederontsteking (schede), vaginale schimmel, vergrootte prostaat, hoofdpijn in het achterhoofd, gezwollen klieren in de nek, aambeien, voetschimmel, oorpijn met verminderd gehoor, vingernagels met witte vlekken / die makkelijk splijten.

Orgaantijd: 03:00 - 05:00 - longen.

Nr. 12 Calcium Sulfuricum (D6)

Calcium Sulfuricum ondersteunt groeistoornissen in het beendergestel en bindweefselproblemen. Calciumsulfaat zit in gal; het bevordert voortdurende bloedreiniging. Bij een tekort treedt toxische opbouw op in de vorm van huidaandoeningen, ademhalingsverstopping, steenpuisten, ulceraties en langzame genezing. Het is aanwezig in bindweefsel en in levercellen.

Energetisch ondersteunt het blokkeren door angst, en het openbreken van structuren die gevangenschap onderbouwen.

Mentaal ondersteunt het bij gejaagdheid, verlangen naar aandacht, zich verwaarloosd voelen, prikkelbaar, wantrouwen, humeurig, wisselende stemmingen, zelfverminking, onrustig slapen, zich afsluiten na shock, paniekaanvallen.

Fysiek wordt het gebruikt voor cellulaire regeneratie bij infectie, puisten, zweren, baardschurft, keelpijn, verkoudheid, pancreas-, lever- en nierstoornissen; frontale hoofdpijn met misselijkheid; overmatige gevoeligheid van zenuwen, etterige uitslag na vaccinatie, het werkt ontgiftend en ontslakt, etterende (brand)wonden, verwondingen van alle aard, oogontsteking, etterige hoornvliesontsteking, vermeerderd oorsmeerproductie, epilepsie, verlamming, zenuwpijn, verharde klieren, chronische bronchitis, hardnekkige hoest, borstvliesontsteking, sinusitis, verkoudheid (droog, nat, geel slijm), keelontsteking, angina, tandvleesontsteking (bloeden), verstoorde leverfunctie, maagzweer, diarree, osteoporose, stuipen, spierkrampen, reuma, blaasontsteking, verminderde urineafscheiding, nierontsteking, onvruchtbaarheid, ontstekingen aan de eierstokken en eileiders, ontstoken en vergrote prostaat.

Orgaanklok: 07:00 - 09:00 - maag

De 12 Toegevoegde Middelen

Celzout 13 Kalium arsenicosum (D12)

Aanvullend celzout voor regeneratie van de huid. Het werkt ontstekingsremmend en ondersteunt het zenuwstelsel m.b.t. epilepsie en zenuwpijn. Het heeft een vochtafdrijvende werking bij oedeem, ontkrampt spieren en werkt in op ontsteking van organen van de spijsvertering. Het ondersteunt de hypofyse en de schildklier, die de aanmaak van calcium bevordert wat o.m. te maken heeft met osteoporose.

Celzout 14 Kalium Bromatum (D12)

Kalium Bromatum werkt aanvullend bij zintuigoverprikkeling en werkt op de huid (acne en psoriasis) en het zenuwstelsel (epilepsie/verlamming). Het ondersteunt hersen-, zenuw- en ruggenmergaandoeningen. Het heeft een kalmerende werking en ondersteunt slaapstoornissen. Het heeft een positieve invloed op een overactieve schildklier, astma en bronchitis. Kalium Bromatum wordt toegevoegd wanneer Magnesium Phosphoricum niet voldoende is.

Het is een belangrijk mineraal bij schildklierproblemen, en kan dan samen met nr. 15 Kalium Jodatum gebruikt worden. Het heeft een positieve werking op nerveuze gezichtsstoornissen. Het kan als aanvulling gebruikt worden bij regelmatig terugkerende hoofdpijn en migraine.

Celzout 15 Kalium Jodatum (D12)

Aanvullend celzout voor de bloedvaten, het hart, zenuwstelsel, evenwichtsstoornissen, stimuleert de hersenactiviteit, klieren, vet- en bindweefsel, metaalvergiftiging, luchtwegen (astma, wurggevoel, oedeem), reuma, ontstekingen, osteoporose. Het ondersteunt ook bij het krampachtig schrapen van de keel, en bij duizeligheid en plotselinge zweetuitbraken.

Bij schildklierproblemen beginnen met de eerste week 5 tot 7 stuks tabletten per dag tot 15 stuks de achtste week. De Ferrum phosphoricum (nr. 3), de Kalium bromatum (nr. 14), de Lithium chloratum (nr. 16), de Manganum sulfuricum (nr. 17), de Zincum chloratum (nr. 21) , en Selenium (nr. 26) ondersteunen samen met de Kalium jodatum de schildklierwerking.

Celzout 16 Lithium Muriaticum / Chloratum (D12)

Lithium Muriaticum / Chloratum is een aanvullend celzout voor inwendige reiniging. Het verhoogd het immuunsysteem en werkt in op ouderdomsverschijnselen. Het wordt ook gebruikt bij duidelijk trillen en ondersteunt het zenuwstelsel (incl. pijn). Verder heeft het een invloed op de klieren, het hart, gasophoping en buikpijn, jicht, reuma en nierstenen.

Celzout 17 Manganum Sulfuricum (D12)

Manganum Sulfuricum is een aanvullend celzout voor de bloedvaten. Het kan afgewisseld worden met celzout nr. 3 Ferrum Phosphoricum. Het word ook toegepast bij bacteriële aandoeningen, bloedarmoede en een verhoogde cholesterol. Het heeft ook een invloed op tand- en buikpijn, een verstoorde leverfunctie en onvruchtbaarheid.

Het wordt ook toegepast bij schade aan het kraakbeen, omdat het de vorming van kraakbeen stimuleert. Ook bij wisselende reumatische klachten, energietekort, bloedarmoede, bleekzucht. Bij arteriosclerose omdat het de vorming van plaque in de bloedvaten voorkomt. Bij osteoporose en diabetes, omdat door een tekort aan mangaan de glucosetolerantie beïnvloed kan worden. Het wordt ook gebruikt bij tandpijn, ooglid ontstekingen en leverproblemen. Het zorgt voor een betere afbraak van zuren, zoals ammoniak.

Celzout 18 Calcium Sulfuratum (D12)

Calcium Sulfuratum is een aanvullend celzout voor de celopbouw. Het heeft een positieve werking op de eiwitproductie / -stofwisseling. Het ontgift bij metaalvergiftiging en heeft een positieve invloed op uitputting met gewichtsverlies. Het werkt ook invloed op de huid, slijmvliezen, klieren en weefsel (zoals spieren). Het stimuleert het lymfestelsel en versterkt zo het immuunsysteem.

Celzout 19 Cuprum Arsenicosum (D12)

Cuprum Arsenicosum is een aanvullend celzout voor de spieren, zenuwen (epilepsie), bloedvaten en spijsverteringsorganen (ook bij voedselvergiftiging). Het heeft een herstellende functie bij aantasting door inwendige parasieten.

Celzout 20 Kalium Aluminium Sulfuricum (D12)

Kalium Aluminium Sulfuricum is een aanvullend celzout voor spieren. Het heeft ook een positieve werking bij evenwichtsstoornissen, kolieken, diarree en urine-incontinentie.

Celzout 21 Zincum Muriaticum / Chloratum (D12)

Zincum Muriaticum / Chloratum is een aanvullend celzout voor het zenuwstelsel. Tekorten kunnen ontstaan door het onderdrukken van emoties. Het stimuleert het immuunsysteem en werkt ondersteunt diabetes.

Celzout 22 Calcium Carbonicum (D12)

Calcium Carbonicum is een aanvullend celzout voor het lymfesysteem en een verstoorde functie van de schildklier. Een tekort kan ontstaan door angst om niet te voldoen aan maatschappelijke en sociale normen.

Celzout 23 Natrium Bicarbonicum (D12)

Natrium Bicarbonicum is een aanvullend celzout voor de stofwisseling. Voert koolzuur af.

Celzout 24 Arsenum Jodatum (D12)

Arsenum Jodatum is een aanvullend celzout voor de slijmhuid en luchtwegen. Het werkt in op de lymfeknopen, longen en de huid. Het heeft een positieve werking op pollen- en grasallergie.